Home / Actueel / Uncategorized / BoerenNatuurweek: Collectieven – Bezige Bijen!

BoerenNatuurweek: Collectieven – Bezige Bijen!

De BoerenNatuurweek komt er weer aan: maandag 14 maart tot en met donderdag 17 maart. BoerenNatuurweek is om te leren, kennis te delen en om inspirerende inzichten op te doen. Dit doen we met online workshops en verschillende veldbijeenkomsten.

We openen de week op maandag met de minister van Natuur en Stikstof, Christianne van der Wal. Zij gaat een bronboom planten. Een boom die een tikkie in de weg staat, die goed is voor vogels, insecten en de bodem. Het herinnert je aan de waarde van biodiversiteit. Alle veertig collectieven krijgen zo’n bronboom. De bronbomen zijn een initiatief van Hogeschool Aeres lector Omgevingsinclusief Ondernemen, Ron Methorst en zijn vrouw Brigitta Methorst docentonderzoeker mens & omgeving. Daarna gaan we verder met een inspirerend gesprek met Martha Bakker, hoogleraar Landgebruiksplanning bij de WUR, over haar publicatie ‘Een toekomstvisie voor het landelijk gebied’.

Wat gebeurt wanneer?
Op maandag 14 maart tot en met donderdag 17 maart kan je elke dag 3 online workshops volgen. De workshops gaan onder ander over; monitoring – wat doen we nu, en hoe kunnen we in de toekomst onze ecologie borgen, het NSP en de ecoregeling, GLB pilot doelgericht ANLb – Hoe wil je het ANLb verbeteren, didactische kennisoverbrenging vaardigheden en natuurinclusieve landbouw. Dit is allemaal live vanuit onze studio, we proberen dit zo interactief mogelijk te maken. Op dinsdag 15 maart zijn er 2 veldbijeenkomsten en op woensdag 16 maart zijn er ook 2 veldbijeenkomsten. Bekijk hier ons hele programma.

Klik hier op de kiosk om de gratis kaarten te reserveren: https://shop.ikbenaanwezig.nl/kiosk/boerennatuurweek. Je kan je eigen programma samenstellen waar je bij wilt zijn.

1 februari 2022
Deel dit bericht
Click to access the login or register cheese