Home / Actueel / Uncategorized / Vacature bij Flevolands Agrarisch Collectief

Vacature bij Flevolands Agrarisch Collectief

Manager (Directeur) – 32/40 uur

Wat is het Flevolands Agrarisch Collectief?
Het Flevolands Agrarisch Collectief (FAC) is een jonge dynamische coöperatie van, voor en door boeren die zich bezig houdt met het ondersteunen van het verduurzamen van het agrarisch bedrijf. Wij zijn in december 2014 opgericht als uitvoeringsorganisatie (contracteren, monitoren en uitbetalen) van het agrarisch natuur- en landschapsbeheer (ANLb) in Flevoland. Daarnaast zijn wij ook uitvoeringsorganisatie van projecten op het gebied van bodem, water, stikstof en beleid. Voorbeelden zijn: ‘Zicht op de Bodemstructuur’, ‘Groene Draad in ons Klimaat’, ‘Aangepast slootkantenbeheer voor meer biodiversiteit’ en ‘Akkerbelt’ voor het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Het FAC levert groene bouwstenen. Naast de (genoemde) projecten zijn dit ook onze expertise, de kennis van het gebied en een breed netwerk van boeren. Wij zijn dé onafhankelijke kennispartner voor groen agrarisch Flevoland. Het FAC fungeert als aanspreekpunt, overlegorgaan en gebiedspartner met andere belanghebbenden en organisaties (overheden, terrein beherende en groene maatschappelijke).

Onze coöperatie ‘groeit & bloeit’ en telt ca. 170 leden die zijn vertegenwoordigd in een ledenraad van 10 leden. Het FAC wordt bestuurd door een bestuur met 6 leden en heeft een werkorganisatie met 11 medewerkers die op deeltijdbasis hun kennis en expertise inbrengen. In het huidige jaar 2022 wil het FAC verder professionaliseren met een eigen vestiging als stip op de horizon.

Wat zoeken we?
Een energieke en verbindende Manager (directeur) (32 uur)

Wat ga je doen?
• Jij bent, samen met het bestuur, verantwoordelijk voor de totstandkoming van visie, (jaar)plannen en begrotingen voor de organisatie
• Jij geeft leiding aan 11 medewerkers van de werkorganisatie
• Jij onderhoudt contacten met het bestuur, adviseert het bestuur en fungeert als aanspreekpunt
• Jij bent binnen de door het bestuur gestelde kaders verantwoordelijk voor het functioneren van de organisatie
• Jij onderhoudt externe contacten met verschillende gebiedspartijen, opdrachtgevers, agrarische collectieven en andere agrarische organisaties op managementniveau, BoerenNatuur, overheden op ambtelijk niveau, terrein beherende organisaties, subsidieverstrekkers en vrijwilligers.
• Jouw contacten zijn gericht op richtinggevend beïnvloeden, draagvlakverwerving en overbrugging van belangentegenstellingen
• Jij bent direct inzetbaar als senior projectleider.

Wat vinden wij belangrijk?
• Je hebt tenminste een HBO+/WO werk- en denkniveau
• Je hebt een sterke affiniteit met het agrarisch natuur- en landschapsbeheer en verduurzaming van de landbouw.
• Je hebt inzicht in organisatorische, procesmatige en vakinhoudelijke strategische samenhangen in een bredere context dan het eigen aandachtsgebied en de eigen organisatie
• Je hebt kennis en vaardigheden op het gebied van leidinggeven, programma- en projectmanagement en het ontwikkelen, uitdragen, verdedigen en realiseren van strategische en tactische planvorming voor de organisatie
• Ervaring en kennis op het gebied van marketing & communicatie is een pré.
• De volgende competenties: overzichtsvermogen, (strategische) visie, besluitvaardigheid, plannen & organiseren, beïnvloeden, organisatiesensitiviteit, situationeel leidinggeven en netwerken.
• Het is een pré als je woonachtig bent in de provincie Flevoland of hiertoe bereid bent.

Wat bieden we?
Een uitdagende en veelzijdige functie bij een jonge dynamische coöperatie. Afhankelijk van relevante werkervaring is het salaris max. € 6.401, = bruto per maand bij een fulltime dienstverband (= 40 uur) exclusief 8% vakantietoeslag. De aanstelling is vooralsnog voor één jaar met perspectief op een vaste aanstelling. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Wat is de planning?
Deze vacature staat open t/m 23 mei 2022. De gesprekken zullen als volgt plaatsvinden:

  • 1e ronde gesprekken op 25 mei 2022 (hele dag)
  • 2e ronde gesprekken op 27 mei 2022 (hele dag)

Wij streven ernaar om de sollicitatieprocedure ultimo mei afgerond te hebben.

Solliciteren?
Heb je interesse in de functie? Maak dit dan op een originele en pakkende wijze kenbaar aan onze voorzitter Peter Bentum via info@facflevoland.nl. Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met coördinator Wim Stegeman (06-53407743) of voorzitter Peter Bentum (06-12580399).

9 mei 2022
Deel dit bericht