Home / Actueel / Uncategorized / Wandelen in agrarische natuur en landschappen

Wandelen in agrarische natuur en landschappen

In verschillende gebieden van collectieven zijn mooie wandelroutes uitgestippeld. We lichten twee plekken uit waar je door bijzondere agrarische natuur en landschappen kan wandelen.

Op Texel, bij collectief de Lieuw zijn zeven wandelroutes aangelegd en één fiets route. Wandelingen die je mee nemen op een reis door de tijd, naar de oude Waddendijk waar veel weidevogels foerageren, langs tuunwallen en schapenweides, over het oudste deel van Texel en door polder Waalenburg. De wandelroutes laat je de geschiedenis zien van de inpoldering op Texel en de mooie natuur met de bijbehorende boerenlandvogels.

https://www.delieuw.nl/wandelroutes/slufter-kaap

Bij Noardlike Fryske Wâlden kan je in maar liefst zeventwintig etappes 165 km wandelen in een bijzondere coulissen landschap. De verschillende wandelingen leiden je door oude dorpjes, langs fraaie staten en gaan over klinkerwegen en zandpaden. Bovenal brengen ze je in contact met veel natuurpracht. Sporen uit het verleden herken je nog steeds, zoals pingoruïnes uit de ijstijd, hoge zandgronden en veenafgravingen. De geoefende vogelaars herkennen het geluid van de gekraagde roodstaart en de grauwe klauwier, die zeer zeldzaam is maar hier wel broedt.

https://www.wandelnet.nl/wandelroute/194/Noardlike-W%C3%A2ldenpad/overzicht

26 april 2022
Deel dit bericht