Home / Actueel / Uncategorized / Film in de maak over agrarisch natuur- en landschapsbeheer

Film in de maak over agrarisch natuur- en landschapsbeheer

Ter ere van het 25 jarig bestaan van Vereniging Streekbeheer Rijnstromen, een van de zes agrarische natuurverenigingen binnen Collectief Rivierenland, filmen Bram Sturm en Erik den Boer een jaar lang hun agrarisch natuur-en landschapsbeheer. De film komt in het voorjaar van 2024 uit maar hierbij alvast een uniek en magnifiek voorproefje. Boeren en natuur gaan prima samen!

‘De Natuur van de Boer’ wordt een natuurfilm die laat zien wat de boeren doen om de kwaliteit van de natuur en de biodiversiteit te vergroten. Centraal staan de planten en dieren zelf door de seizoenen heen.

Belangrijk onderdeel van de film worden mooie natuurbeelden zodat we echt mee kunnen genieten van weidevogels, akkervogels, amfibieën, planten en insecten die baat hebben bij de beheermaatregelen die de boeren nemen. En ook de das, bever, ree en vos komen aan bod.

Met deze film wil de natuurvereniging zowel collega-agrariërs als het grote publiek kennis laten maken met het werk dat door boeren wordt verricht op het gebied van natuurbeheer en -behoud. De film wordt vertoond met een inleiding in de filmhuizen en bioscopen in Gelderland en via de sociale mediakanalen en Youtube. Daarnaast zullen ook landelijke en regionale TV-kanalen worden benaderd om de film uit te zenden of er fragmenten uit te gebruiken. De film zal ook in korte afleveringen per onderwerp verschijnen voor educatieve en voorlichtingsdoeleinden.

12 september 2023
Deel dit bericht