Home / Actueel / Uncategorized / BoerenNatuurdag – Leren van elkaar

BoerenNatuurdag – Leren van elkaar

Leren van elkaar, dat was het thema van de BoerenNatuurdag 2018. Door te delen waar je goed in bent of trots op bent, worden krachten gebundeld. Tijdens de dag is op meerdere manieren kennis uitgewisseld en enthousiasme aangewakkerd. Alex Datema opende de dag met een prachtig Gronings gedicht. Zijn energie en passie was meteen te voelen toen hij aangaf wat zijn drijfveer is voor zijn werk voor BoerenNatuur. Na deze inspirerende opening betraden drie sprekers van verschillende collectieven het podium. Zij vertelde over hun bijdrage aan het agrarisch natuurbeheer. Deze geweldige start beloofde veel voor de rest van de dag!

De workshops waren voor mij een grote bron van inspiratie. De interesse was groot! Vaak waren alle stoelen al bezet als ik de workshopzaal inliep. De spreker had de onverdeelde aandacht van het publiek en in de laatste minuten was er ruimte voor kritische vragen. Ik vond het mooi om te zien wat voor interessante discussies gehouden werden. Het viel mij op dat de verbinding tussen de mensen groeide: mensen begrepen elkaar en wisselden ideeën uit. Het was supermooi om te zien dat de gesprekken leidde tot echte oplossingen en nieuwe ideeën.

In de grote zaal hadden mensen zich verspreid over de gehele ruimte. Sommigen bewonderden de stands op de infomarkt van onder andere Vogelbescherming en BIJ12. Anderen schreven hun trots op het successenbord. Af en toe maakte ik een praatje met verschillende mensen. Dan kwam ik erachter wat hun drijfveer is om het werk te doen wat ze doen. Met bewondering luisterde ik naar het verhaal over de akker- en weidevogels van een collega collectief. Deze kleine organisatie heeft zich weten op te boksen tegen de grotere firma’s en is heel succesvol in zijn werk. Een mooie prestatie die al snel belandden op het successenbord. Daarop was ook te lezen over het organiseren van huiskamerbijeenkomsten om deelnemers in beweging te krijgen, het verbinden van mensen met organisaties.

Ik verliet de BoerenNatuurdag met een fijn gevoel maar wat heeft deze dag me gebracht? Deze dag heb ik met veel gedreven mensen mogen praten en naar bevlogen sprekers mogen luisteren. De energie van alle gepassioneerde mensen voelde ik nog lang door me heen stromen. Ik ben weer veel ervaringen en ideeën rijker. Ik ga naar huis wetende dat we allen samenwerken voor mooi agrarisch natuurbeheer in Nederland.

 

Maartje Steenkamer

Veldcoördinator/Junior Projectleider bij Vereniging Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer Water, Land & Dijken

21 maart 2018
Ik ben weer veel ervaringen en ideeën rijker. Ik ga naar huis wetende dat we allen samenwerken voor mooi agrarisch natuurbeheer in Nederland.
Deel dit bericht
Click to access the login or register cheese