Home / Actueel / Uncategorized / Wie bouwt het mooiste nest van Nederland?

Wie bouwt het mooiste nest van Nederland?

Wie bouwt het mooiste nest van Nederland? Met die uitdaging bouwen de komende weken scouting – en andere groepen manshoge nesten op agrarische bedrijven in heel Nederland. De ene nog mooier en groter dan de andere, want er wordt gestreden om de eer en om mooie geldprijzen voor de eigen clubkas. Op 27 juni 2018 wordt bekend welk vogelnest deze Nestenbattle heeft gewonnen.

Groepen die nog mee willen doen aan de nestenbattle kunnen zich inschrijven op www.thuisvoorboerenvogels.net/nestenbattle. Via deze website kan ook gestemd worden op de nesten die tussen nu en 26 jun a.s. worden gebouwd. Het nest met de meeste stemmen wint.

Met de nesten maken de nestenbouwers samen zichtbaar dat boeren een thuis bieden aan weide, erf-, en akkervogels. Op 2 april jl. opende minister Carola Schouten het weideseizoen op Boerderij Ter Coulster in Heiloo. Dit deed ze al vanuit een nest dat gebouwd was door scoutinggroep de Wildevaart van waterscouting Victorie.

Thuis voor boerenlandvogels

Met de campagne ‘Thuis voor boerenvogels’ vraagt Slimme Vogels aandacht voor weide-, erf-, en akkervogels (ook wel boerenlandvogels genaamd) in Nederland en voor de inspanningen die melkveehouders daarvoor leveren. Melkveehouders beheren samen maar liefst veertig procent van het Nederlandse landschap. Een landschap dat zich kenmerkt door grazende koeien en boerenlandvogels, in de wei, op de akkers en op het erf. Een groeiende groep neemt – soms vergaande – maatregelen op het bedrijf om landschap, biodiversiteit en boerenlandvogels te behouden. Activiteiten die soms vanzelfsprekend lijken voor de melkveehouder kunnen een grote bijdrage leveren aan de biodiversiteit.

Het is belangrijk deze activiteiten goed in beeld te brengen, zowel bij de sector zelf als bij het Nederland publiek. Daarnaast zijn wij ervan overtuigd dat meer samenwerking en kennisdeling tussen mensen die zich inspannen voor boerenlandvogels, kan bijdragen tot een nog beter resultaat voor de vogels en de biodiversiteit. Met deze achtergrond is www.slimmevogels.net opgestart.

Slimme Vogels is een initiatief van Duurzame Zuivelketen, het samenwerkingsverband van LTO Nederland en de Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO). BoerenNatuur en Vogelbescherming Nederland zijn als (kennis)partner aangesloten bij dit initiatief. Imagro BV en Aequator Groen & Ruimte staan aan de lat voor de opzet en realisatie van slimmevogels.net.

7 juni 2018
Slimme Vogels organiseert de Nestenbattle
Deel dit bericht
Click to access the login or register cheese