Home / Actueel / Uncategorized / Webinar: Meer Bomen Nu – 31 augustus

Webinar: Meer Bomen Nu – 31 augustus

BoerenNatuur en Meer Bomen Nu organiseren op dinsdag 31 augustus een webinar van 15:00 – 16:00.

Meer Bomen Nu verzamelt zaailingen van bomen en struiken in parken en natuurgebieden en deelt deze gratis uit aan boeren en burgers. Dat doen ze omdat ze geloven dat bomen planten dé oplossing is om klimaatverandering tegen te houden en de biodiversiteit te herstellen. Jaarlijks worden miljoenen bomen en struiken verwijderd omdat ze groeien op plekken waar ze ongewenst zijn, of ze sterven af door concurrentie of gebrek aan zonlicht. Meer Bomen Nu geeft ze een tweede kans.

Bomen en struiken aanplanten zorgt voor meer vastgehouden CO2, verhoogd de biodiversiteit en door ‘verplanten’ kunnen we dat sneller, goedkoper en socialer. Doel 1.000.000 bomen en struiken aanplanten per jaar. Hoe werkt het, wat is het effect en hoe kan je meedoen, daarover gaat de webinar.

Aan het woord zijn

  • Hanneke van Ormondt van Meer Bomen Nu, over de campagne, bomen verplanten, hoe het werkt en wat de boer eraan heeft om mee te doen.
  • Ecoloog Franke van der Laan, van Meer Bomen Nu, over de soorten, inkuilen, een bomenhub worden en planttips over verschillende soorten landschapselementen.
  • Een boer aan het woord die via Meer Bomen Nu bomen heeft aangeplant op zijn bedrijf.

Aanmelden webinar: Meer Bomen Nu

Webinar dinsdag 31 augustus van 15:00 - 16:00
20 augustus 2021
Deel dit bericht