Home / Actueel / Uncategorized / “The collective Dutch approach”

“The collective Dutch approach”

Alex Datema – Brussel 25 oktober

COPA-COGECA is de Europese koepel organisatie van alle boeren bonden en coöperaties die actief zijn binnen de EU. Dus als we als BoerenNatuur uitgenodigd worden om op een bijeenkomst van COPA-COGECA uit te leggen wat “The collective Dutch approach” inhoud dan gaan we met plezier naar Brussel. Het was een bijeenkomst van de Rural development group van COPA-COGECA, daar werden vandaag 2 presentaties gegeven vanuit de Europese commissie over de laatste ontwikkelingen mbt het nieuwe GLB.

Tussen die 2 presentaties door mocht ik een uur lang in gesprek met de aanwezigen over hoe wij het agrarisch natuur hebben georganiseerd en of dit ook een rol kan spelen bij het nieuwe GLB als daar gewerkt gaat worden met een Nationaal Strategisch plan en ECO-systeem diensten.

Onze werkwijze wordt goed ontvangen en velen zijn oprecht geïnteresseerd hoe we te werk gaan. De meeste vragen gaan over hoe het ons lukt om boeren samen te laten werken en dat we daarbij ook nog samenwerken derden zoals natuur organisaties en vrijwilligers.

Tot slot merk je de verbazing bij andere landen over hoe het ons gelukt is om flexibiliteit in het systeem in te bouwen, een flexibiliteit die zij absoluut niet kennen.

Al met al een nuttig besteedde dag in Brussel!

26 oktober 2018
Deel dit bericht