Home / Actueel / Uncategorized / Ter info: webinar over agroforestry in de melkveehouderij op 16 augustus a.s.

Ter info: webinar over agroforestry in de melkveehouderij op 16 augustus a.s.

Dinsdag 16 augustus om 20:00 uur organiseert LTO Noord het webinar ‘Agroforestry: kan dit in combinatie met melkveehouderij?’.

Tijdens het Zoom-webinar wordt ingegaan op de mogelijkheden van agroforestry voor het verdienmodel en verschillende grondsoorten. Ook het onderzoeksproject ‘PPS Agroforestry voor klimaatpositieve zuivel en biodiversiteit’ krijgt een korte toelichting.

Wat is agroforestry?

Agroforestry combineert houtige meerjarige gewassen met akkerbouw, groenteteelt of grasland (veehouder). Bomen en/of struiken worden geïntegreerd in de agrarische bedrijfsvoering, het is een volwaardige bedrijfstak. Afhankelijk van wensen en behoeften kunnen ondernemers agroforestry deels integreren op perceelsniveau of volledig overstappen. Agroforestry biedt een mogelijkheid voor een nieuwe inkomstenbron omdat bomen vruchten en hout opleveren. Ook zijn er bomen die in meer of mindere mate van waarde zijn voor veevoer. Het webinar is een initiatief vanuit het programma ‘Biodiversiteit’ van LTO Noord.

PPS Agroforestry voor klimaatpositieve zuivel en biodiversiteit

Binnen de PPS ‘Agroforestry voor klimaatpositieve zuivel en biodiversiteit’ onderzoeken melkveehouders samen met WUR-onderzoekers of en hoe agroforestry past op het melkveebedrijf. Deze PPS, gericht op de Noordelijke provincies, is een combinatie van een kennisinventarisatie en praktijkexperimenten.

Aanmelden kan via het formulier op deze site.

Bron: LTO Noord

12 augustus 2022
Deel dit bericht
Click to access the login or register cheese