Home / Actueel / Uncategorized / Symposium GLB-pilots: ervaringen na één jaar – 13 februari 2020

Symposium GLB-pilots: ervaringen na één jaar – 13 februari 2020

Na één jaar uitvoering van de zeven GLB pilots willen we een tussenbalans opmaken van wat er zoal gedaan en geleerd is. Op donderdagmiddag 13 februari organiseert het Koepelproject van de GLB pilots daarom samen met de deelnemende pilots een landelijke bijeenkomst.

Lees hier het programma.

Doel van de bijeenkomst is belangstellenden vanuit de collectieven, de landbouwsector en andere geïnteresseerden bij te praten over wat er tot nu toe bereikt is in de pilots. En welke lessen we kunnen leren richting het nieuwe NSP.

Om een paar voorbeelden te noemen waar pilots aan werken: nationale doelen voor de landbouw (zoals klimaat, bodem, water) zijn vertaald naar maatregelen die passen op de landbouwbedrijven in de verschillende gebieden; er zijn allerlei nieuwe contacten met boeren – ook buiten het ANLb – gelegd om die nieuwe maatregelen uit te voeren, in gebiedsplannen is verkend hoe samenwerking vorm kan krijgen; en er wordt volop nagedacht over de ontwikkeling van puntensystemen die boeren helpen om zelf te kiezen welke maatregelen op zijn bedrijf passen en hoe die beloond kunnen worden. Dit en nog veel meer zal aan de orde komen op donderdagmiddag 13 februari. Bekijk hier het volledige overzicht van alle GLB-pilots.

Locatie: Hoeve Groot Zandbrink, Postweg 2, Leusden

Datum en tijd: 13 februari 2020 – 13:30-16:45 (inloop vanaf 13:00 en drankje & hapje na afloop)

Aanmelden via info@boerennatuur.nl
Meer informatie: wgeertsema@boerennatuur.nl

6 februari 2020
Deel dit bericht