Home / Actueel / Uncategorized / Start inschrijving nieuwe ‘Samen voor Biodiversiteitsprijs’

Start inschrijving nieuwe ‘Samen voor Biodiversiteitsprijs’

Ideeën van boeren en particulieren om samen lokale natuur te herstellen maken nu kans op 25.000 euro

Het stimuleren van samenwerkingen tussen boeren en particulieren om samen de biodiversiteit in hun regio te versterken, dat is het doel van de Samen voor Biodiversiteitsprijs. Deze stimuleringsprijs wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd en is een initiatief van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel. De prijs wordt mogelijk gemaakt door het Wereld Natuur Fonds. Inschrijven kan vanaf nu via de website en loopt tot 9 februari 2020. Op 5 maart 2020 worden de twee winnende ideeën bekend gemaakt.   

Op verschillende plekken in Nederland werken boeren en particulieren al samen aan het herstellen van biodiversiteit in hun omgeving. Er zijn samenwerkingen gestart tussen boeren en omwonenden om samen bloemenranden langs akkers te realiseren. Een ander voorbeeld is het gezamenlijk investeren in duurzame voedselproductie middels voedselbossen. En boeren die, met behulp van natuurliefhebbers, houtwallen terugbrengen en samen onderhouden. De Samen voor Biodiversiteitsprijs ondersteunt dergelijke initiatieven.

“Deze stimuleringsprijs, die mogelijk wordt gemaakt door het Wereld Natuur Fonds, ondersteunt particulieren en boeren die samen aan de slag willen om biodiversiteit op het boerenland te helpen herstellen”, aldus voorzitter van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel en juryvoorzitter Louise Vet: “We kijken uit naar alle inspirerende ideeën en we hopen met dit initiatief nog veel meer mensen te motiveren om samen aan de slag te gaan. Want iedere bijdrage aan natuurherstel in Nederland telt!”

De twee meest aansprekende ideeën krijgen ieder een budget van €25.000 om hun project uit te voeren en winnen de Samen voor Biodiversiteitsprijs. Inzendingen voor deelname kunnen tot 9 februari 2020 worden ingediend, via het deelnameformulier op www.samenvoorbiodiversiteit.nl/stimuleringsprijs/. 

Over het Deltaplan Biodiversiteitsherstel

De aangesloten partijen bij het Deltaplan Biodiversiteitsherstel zetten zich in voor natuurherstel in Nederland. Deelnemende landbouwvertegenwoordigers, bedrijven, natuur- en milieuorganisaties en een bank werken samen aan een rijkere natuur. Kijk voor meer informatie op www.samenvoorbiodiversiteit.nl

6 januari 2020
Deel dit bericht
Click to access the login or register cheese