Home / Actueel / Uncategorized / Scouting Rhenova bouwt mooiste nest van Nederland

Scouting Rhenova bouwt mooiste nest van Nederland

Tijdens de jaarafsluiting van scouting Rhenova werd bekend dat zij de winnaars zijn van de landelijke Nestenbattle die werd georganiseerd door Slimme Vogels. Naast de titel van het mooiste nest van Nederland ontving de scouting ook een mooi geldbedrag. In mei bouwden de scouts uit De Meern een manshoog vogelnest op de boerderij van Jeroen van Wijk in Odijk om aandacht te vragen voor boerenvogels. Daarna volgden andere scoutingclubs, scholen en verenigingen hun voorbeeld. In totaal werden er bijna 600 stemmen uitgebracht op de verschillende nesten.

Tijdens de Nestenbattle, een onderdeel van de campagne ‘Thuis voor Boerenvogels’, werd gestreden om de eer en om mooie geldprijzen voor de clubkas. Scouting Rhenova is blij met de eerste plaats en de bijbehorende geldprijs van € 450. Maarten van Beek, leider van de scoutsgroep vertelt: “We hebben met veel plezier meegedaan aan de Nestenbattle van Slimme Vogels. Onze scouting werkt vaker samen met boeren, zo hebben we hier in de regio ook nestkasten en een insectenhotel gebouwd. Deze Nestenbattle, om aandacht te vragen voor boerenvogels, past daarom goed bij ons. We zijn ook blij met het mooie bedrag dat we hebben gewonnen. Dit gaan we gebruiken voor ons zomerkamp in Londen”. De tweede prijs van € 250 ging naar het nest ‘Boerenvogels hotel duo’ van de basisschool à Hermkes in Epen (L). Op de derde plaats eindigden de kinderen van de jeugdvereniging Vrij en Blij die nesten bouwden in de wei bij Familie Lansink in Haaksbergen (O). Zij ontvingen vandaag een cheque van € 100.

Aandacht voor boerenvogels

Wie bouwt het mooiste nest van Nederland? Met die uitdaging zijn de afgelopen weken vogelnesten gebouwd op melkveebedrijven in heel Nederland om aandacht te vragen voor de inspanningen van boeren voor erf-, akker- en weidevogels. Het nest van winnaar scouting Rhenova staat op het melkveebedrijf van Jeroen van Wijk: “Op mijn bedrijf ben ik actief voor boerenvogels,” vertelt hij. “De vogels horen hier net zo thuis als mijn koeien. Met deze Nestenbattle wil ik aan iedereen laten zien dat wij een thuis bieden aan boerenvogels en zorg dragen voor de biodiversiteit van ons landschap.”

Slimme Vogels is een initiatief van Duurzame Zuivelketen, het samenwerkingsverband van LTO Nederland en de Nederlandse Zuivelorganisatie (NZO). BoerenNatuur is als (kennis)partner aangesloten bij dit initiatief.

2 juli 2018
Nestenbattle: “Boeren zorgen voor boerenvogels”
Deel dit bericht