Home / Actueel / Uncategorized / Henk Smith vicevoorzitter BoerenNatuur

Henk Smith vicevoorzitter BoerenNatuur

Henk Smith is akkerbouwer in Groningen en heeft met zijn vrouw ook het multifunctionele bedrijf Nieuwe Slagmaat in Bunnik met fruit, vleesvee, een boerderijwinkel en plukdagen. Henk heeft de BSc Crop Science gedaan op de Christelijke Agrarische Hogeschool Dronten, heeft in 2011 geparticipeerd als scholar in het Nufflied Scholarschip en was in 2014 winnaar Topbodem Nederland als akkerbouwer over het management van bodem en visie op het ondernemen. Henk is een actief bestuurder met een breed denkveld. Hij omschrijft zichzelf als doelgericht, vriendelijk, daadkrachtig, assertief en volhardend.

Henk Smith is altijd betrokken geweest bij het agrarisch natuur- en landschapsbeheer en doet op beide bedrijven actief mee met allerlei maatregelen voor natuur en landschap. Niet alleen op de bedrijven zelf, maar ook bestuurlijk is Henk actief betrokken bij de collectieven. Henk is sinds de oprichting van BoerenNatuur de voorzitter van de drie Groningse collectieven en ook lid van het bestuur, en later ook van het DB, van BoerenNatuur. Het ANLb zit hem in het DNA. Daarnaast heeft Henk een brede bestuurlijke ervaring, o.a. als regiobestuurder bij LTO Noord. Henk brengt in het team van het DB veel ervaring en kennis mee van het ANLb en breder in de landbouw.

Henk wil zich graag als vicevoorzitter inzetten voor BoerenNatuur. Hij is gedreven en gemotiveerd als het gaat om zaken die binnen zijn invloedssfeer liggen en ertoe doen. Hij wil zijn strategisch denkniveau inzetten om het verschil te maken en de agrarische sector vooruit kan helpen. Want uiteindelijk is het zo dat een gezonde agrarische sector de basis is voor een stabiele samenleving. Wat hem betreft zijn agrarisch natuur- en landschapsbeheer en natuur inclusieve landbouw essentiƫle onderdelen van de agrarische sector van de toekomst en daar wil hij zich als vicevoorzitter bij BoerenNatuur graag voor inzetten.

16 november 2023
Deel dit bericht