Home / Actueel / Uncategorized / GLB-pilot update: Sectorale bouwstenen

GLB-pilot update: Sectorale bouwstenen

Keukentafelgesprekken

In alle provincies zijn de adviseurs inmiddels op pad om de eerste gesprekken met ondernemers rondom de bedrijfsplannen te voeren. In deze bedrijfsplannen wordt gekeken op welke manier de ondernemers de keuzemenu’s met duurzaamheidsmaatregelen vanuit onze consultatie, toe kunnen passen op hun bedrijf. Daarmee doen we in feite nog een extra check; zijn onze uitkomsten wel echt ‘boerderijproof’ voor alle boeren en tuinders in alle regio’s en op alle gronden? 

De eerste ervaringen maken inzichtelijk dat het belangrijk is om voor bijzondere gebieden met extra wettelijke bepalingen, voldoende eco-regelingen te hebben om uit te kiezen. Een deel van de vrijwillige maatregelen wordt namelijk al vanuit wettelijke verplichtingen uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het erosiegevoelige Zuid-Limburg en niet-kerende-grondbewerking. 

Op basis van deze uitkomsten, voeden we onze sectorrapportages met extra input vanuit de praktijk, zodat het product dat we straks aanleveren voor het NSP, ook bruikbaar is voor iedere boer en tuinder in alle hoeken van Nederland. 

De komende 2 maanden zullen we deze gesprekken met zeventig ondernemers gaan voeren, waar mogelijk fysiek en waar noodzakelijk digitaal. 

6 januari 2021
Deel dit bericht
Click to access the login or register cheese