Home / Actueel / Uncategorized / Geslaagde BoerenNatuurdag

Geslaagde BoerenNatuurdag

De BoerenNatuurdag op 6 maart met het thema “Samen sterk” was druk bezocht met een recordaantal verkochte kaarten. Lisa Deijl en Wouter Hakkeling van BoerenNatuur hadden een divers programma van workshops samengesteld over ANLb, natuurinclusieve landbouw, bijen, puntensystemen in het nieuwe GLB, onkruidonderdrukking, werken met vrijwilligers, vlinders meten in het veld, Planet Proof, je organisatie professionaliseren, strokenteelt en nog veel meer.

De dag werd geopend door Evelien Verbij, directeur van BoerenNatuur, met een woordje over samen sterk staan om de biodiversiteit te verbeteren in de landbouw. Hierna volgde een gesprek tussen Ingrid Visseren-Hamakers, hoogleraar Milieukunde aan de Radboud Universiteit, en Alex Datema, voorzitter BoerenNatuur, over de biodiversiteit die onder druk staat en wat er nodig is (in de maatschappij en bij de overheid) om dit te veranderen.

Daarna konden de 300 aanwezigen, waaronder medewerkers van collectieven, boeren, overheden, adviseurs en terreinbeherende organisaties, kiezen uit 32 verschillende workshops die in 4 rondes plaatsvonden. Uit de evaluatie van de dag blijkt nu al dat er eigenlijk te veel leuke workshops waren, daardoor kregen sommige bezoekers last van keuzestress. Gelukkig rebelleerden aanwezigen door naar workshops te gaan die al vol zaten, wat erg gezellig volle zalen opleverde. Naast kennis delen is netwerken een speerpunt van de dag. Daarvoor werd deze dag ook volop benut door alle collectieven en mensen die vanuit het hele land kwamen.

11 maart 2020
Deel dit bericht
Geplaatst in: